2012. március 1., csütörtök

Eliche csiperkegombával és kelkáposztával

Eliche csiperkegombával és kelkáposztával
(Eliche con funghi champignon e cavolo verza)

Hozzávalók:
320 g orsótészta
400 g csiperkegomba
250 g kelkáposzta
100 ml száraz fehérbor
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
extraszűz olívaolaj
frissen őrölt feketebors

A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
A kelkáposztát laskára vágjuk
A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat, hozzáadjuk a kelkáposztát és a fehérbort, majd folyamatosan kevergetve roppanósra pároljuk, végül lesütjük. 
Egy másik serpenyőt zsiradék nélkül füstölésig hevítünk, belerakjuk a gombát, majd saját levében megpároljuk, lesütjük. Hozzáadjuk a vajat, az apró kockára vágott hagymát és az áttört fokhagymát, és nagy lángon az egészet addig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul.
Ekkor belekeverjük a kelkáposztát, sóval valamint jó adag frissen őrölt feketeborssal ízesítjük, és az egészet nem több mint egy perc alatt készre pároljuk. 
Ezalatt a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" ("harapható", nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a gombás kelkáposztával, és azonnal tálaljuk.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszik a recept, de mikor kell bele a bor, és mennyi vaj szükséges bele?
Üdv: Erika

Sára írta...

Jól néz ki :)

Admin írta...

Tasty pasta recipe. veg pasta recipe in hindi, veg pasta recipe in hindi